vrijdag 5 april 2013

T shirt verbouwen

Al heel lang staat het op mn verlanglijstje... Een tshirt verbouwen met alleen een schaar. Oud shirtje van de meiden gepakt van de volleybal waar helaas een veel te nauwe hals zit. Om daar dus een halter shirtje van te maken voor in de zomer mee te volleyballen. Het is alleen een kwestie van lijntjes tekenen en knippen dus in een zucht heb je een heel nieuw shirtje. Ik heb geen idee hoe het blijft in de was omdat je niets afzoomt, maar ja wordt het lelijk in de was kan ik het altijd nog even voorzien van een rolzoompje toch?

 
Je hebt niet veel nodig, een t-shirt, krijtje of stift (vind ik persoonlijk fijner tekenen) en een schaar.

Achterkant shirtje, lekker simpel dus...
Je begint de hals af te tekenen, in het midden een punt (lijkt een beetje vertekend nu maar het is echt het midden) vanuit het midden teken je zo recht mogelijk naar boven toe, ongeveer 1,5 cm naast het boordje stop je dan precies op de schoudernaad. Je kunt deze meteen uitknippen.
 
 
Ook de armsgaten moeten afgetekend worden. Onder de mouw meteen op de naad, je tekent met de ronding van de naad mee. Aan de schoudernaad zit je ongeveer 1,5 cm vanaf de originele naad omdat het een rechte lijn moet worden. De armsgaten moeten tesamen geknipt worden (voor en achterpand dus).
 


De achterkant: Waar de armsgaten aan de achterkant beginnen op de naad begin je te tekenen. Het mooist is dit recht naar de overkant te doen maar ik heb hem met een boogje getekend omdat dat net iets beter uitkwam met de letters. Ik heb zelf een middellijn getekend voor een goede verdeling. Daarna vanaf de halslijn schijn naar beneden een lijn gezet een beide kanten.
De ruglijn knip je door van links naar rechts, of van rechts naar links, net wat je zelf wil natuurlijk ;-). De banden knip je ook los.
 

Zo ziet de voorkant er dan uit. De halslijn kun je nog een beetje bijknippen zodat de banden mooi en netjes zijn.

 
 Knoop in de nek en haltertop is klaar...
 
Dit is dus de voorkant, duidelijk de armsgaten nog even een beetje bijknippen dus en ook de hals ben ik niet tevreden over, dus wordt vervolgd... Mevrouw vond het geweldig hihi gelukkig zijn ze (soms) snel tevreden...

De achterkant vind ik een beetje tegenvallen, ik denk vooral omdat ik een boogje heb getekend dat het naar beneden valt, denk dus dat ik een klein stukje elastiek ik het midden van het achterpand stik net onder het geknipte randje. Denk dat het dan mooi recht valt en niet meer lubbert.
  
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten