vrijdag 28 september 2012

Dubbele bloem

 Voor de muts van Chantal(7 jaar) een Nederlands patroon gezocht voor een leuke bloem (die mevrouw natuurlijk ook leuk vond) maar helaas... Toch maar een engels patroon geworden maar pff wat een gedoe om alles uit te zoeken hoe en wat het nu precies allemaal voor steken zijn zeg, en dan heb ik het alleen maar over een bloem ;-). Maar ja daar krijg je ws ook vanzelf wel handigheid in toch? Eerst dus het patroon vertaald en dan aan de slag. Vind het wel een leuk werkje te doen en dacht maak hem ook nog met heel dun haakgaren wat ik bij de Wibra had gekocht.
Ik had lekkere felle kleuren om wat leuks voor de kinderen te maken. Met een enkele draad en een haaknaalde 2,5 (kleiner heb ik niet) werd het echt niet mooi dus ik heb 2 kleurtjes gebruikt en moet zeggen dat ik het best een leuk effect vind hebben. De tweede ronde van de bloem hier rechts zie je niet zo goed, die is effen roze maar omdat die met een enkele draad is gemaakt een stuk minder vast van vorm dus die krult een beetje weg, in het echie zie je de tweede kleur dus beter.


Hier het patroontje voor de bloem, mocht je hem ook ooit willen maken;
Eerste bloem;
- Met 5 losse een ring maken
- 1 losse- 10 hv in de ring maken
Volgende rij;
- 1 losse- 1 hv in dezelfde steek- 3 losse - 1 losse van eerste ronde overslaan en insteken in de tweede hv met een hv steek - 3 losse - vastmaken in de tweede hv met hv steek, zo ga je rond tot je 5 losse rondjes (loops) hebt.
Volgende ronde;
- in elke loop maak je eerst 1 losse en dan 6 stokjes - 1 losse en vastmaken met een hv dit doe je tot je 5 blaadjes hebt

Nieuwe kleur 2de bloem
- Tussen de 5 loops heb je een soort van opverlappingsstokje. Daaromheen maak je de kettingen om de volgende laag aan vast te maken. Dit doe je aan de achterkant van de bloem. Aan het stokje maak je de draad vast met een hv - 5 losse - hv aan het volgende stokje.
- Aan de loop; 1 losse - 9 dubbele stokjes- 1 losse vastmaken met hv tot je 5 blaadjes hebt

Nieuwe kleur 3de bloem
- Steek je draad in in het midden van je achterste blaadje (dus aan de onderkant waar je de ketting van 5 hebt) dan 5 losse - vastmaken met hv in het volgende blaadje halverwege tot je 5 kettingen hebt.
- Voor een puntig blaadje: per ketting; 1 losse - 4 stokjes - 3 dubbele stokjes- 4 stokjes - 1 losse - hv vastmaken (deze komt in het midden van je middelste rij blaadjes is puntig)
- Voor een rond blaadje: per ketting; 1 losse - 11 stokjes - 1 losse vastmaken met hv

Veel plezier !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten